Naps Aurinkovoimalat (Naps Solar Roof) ovat aurinkoenergiaa hyödyntäviä kokonaisratkaisuja omaan sähköntuotantoon kotona tai PK-yritysten kiinteistöissä: 

Naps Aurinkovoimala Naps Aurinkovoimala, aurinkoenergian tuotantoon

Naps Aurinkovoimala & akusto Naps Aurinkovoimala & akusto, aurinkoenergian tuotanto- ja varastointiratkaisu

Naps Aurinkovoimala & optimointi Naps Aurinkovoimala & optimointi, tuotannon ohjaus- ja optimointiratkaisu, sis. akusto-option.

Valikoimamme sisältävät aina kaksi hyvää vaihtoehtoa - markkinoiden korkealaatuisimman Naps Premium Premium-tuotteen sekä hinta-laatu -suhteeltaan optimoidun Naps Value  Value-tuotteen.

 

Naps Aurinkovoimala

Naps Aurinkovoimala

Aurinkovoimala-ratkaisut on suunniteltu Napsin pitkän kokemuksen ja osaamisen pohjalta ympäristötietoisille ihmisille, jotka haluavat maksimoida puhtaan energian osuutta kulutuksessaan ja samalla minimoida sähkölaskua. Aurinkosähkö on lähes ainoa käytännöllinen tapa, jolla pienen kiinteistön omistaja voi itse tuottaa sähköä huolettomasti, tehokkaasti ja luotettavasti.

Naps Solar System

Naps Aurinkovoimalat ovat täydellisiä verkkoonkytkettyjä aurinkosähköjärjestelmiä, joihin kuuluu aurinkosähköpaneeliston ja invertterin eli vaihtosuuntaajan lisäksi paneelien asennusjärjestelmä ja muut tarvikkeet. Järjestelmä ei tarvitse akustoa vaan tuottaa tavallista vaihtosähköä suoraan rakennuksen sähköverkkoon ja toimii sen rinnalla. Napsin Aurinkovoimalat soveltuvat kaiken tyyppisille kattopinnoille. Järjestelmää voi laajentaa jälkikäteen.

Naps Premium  Naps Premium –pakettien keskiössä on Napsin omassa tehtaassa valmistettu, huippulaadukas Naps Saana -aurinkopaneeli. Saanan valmistuksessa on otettu huomioon Pohjolan erityisolosuhteet, joten se kestää lumi- ja jääkuormat sekä toimii matalassakin valossa. Naps Saana -paneeli on yleisilmeeltään musta, joten se näyttää katolla hillityn tyylikkäältä.

Naps Value  Naps Value –pakettien sydämenä ovat Napsin huolellisesti valikoimat laadukkaat Aasiassa valmistetut paneelit, ja muiksi komponenteiksi on valittu hinta-laatu -suhteeltaan parhaimpia osia.

Naps Aurinkovoimala tuottaa sähköä luotettavasti vuosikymmenien ajan. Myönnämme toimittamillemme aurinkopaneeleille 25-26 vuoden rajoitetun tehotakuun. Katolle asennettu aurinkosähköjärjestelmä voi parhaimmillaan tuottaa merkittävän osan kiinteistön tarvitsemasta vuosittaisesta sähköstä. Järjestelmän tuottoa voi seurata helposti esimerkiksi itävaltalaisen inverttereiden markkinajohtaja Froniuksen mobiiliapplikaation tai nettiselaimen kautta kautta. Napsin käyttämä huippulaadukas saksalainen Schletter-kattoasennusmenetelmä jättää katon ja aurinkopaneelin väliin raon ilman kiertoa varten. Tämä vähentää tuulivastusta, sekä paneelien lämpenemistä, joka puolestaan parantaa sähkön tuotantoa.

Kaikki aurinkosähköjärjestelmämme ovat mitoitettu kestämään kaikki ne haasteet, jotka se voi kohdata katolla seuraavan 25–30 vuoden aikana. Omistajana voit seurata järjestelmäsi tuotantoa ja toimivuutta helpolla matkapuhelimeen tai tablettiin asennettavalla sovelluksella.

Kuka saa asentaa ja mihin?

  • Valtakunnan sähköverkkoon asennettavan aurinkovoimalan saa asentaa ainoastaan aurinkosähkötyöhön koulutettu sähköasentaja.
  • Kunnalliset asemakaavaohjeet voivat vaikuttaa oman aurinkosähköjärjestelmän asentamiseen omakotitaloon tai muuhun oman kiinteistön rakennukseen, mutta useimmissa Suomen kunnissa järjestelmän saa asentaa oman kiinteistön katolle tai seiniin ilman erillistä lupaprosessia. 
  • Asunto-osakeyhtiössä päätöksentekoa koordinoi taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä. Aurinkosähköä voi hyödyntää esimerkiksi kiinteistöjen tarpeisiin, sähköautojen ja -akkujen lataamiseen tai asukkaiden omaan käyttöön.

Naps Premium

Naps Aurinkovoimala PREMIUM

Koko

S

M

L

XL

Teho

3,05 kWp

4,88 kWp

6,10 kWp

9,76 kWp

Paneelisto

10 kpl Naps Saana 305W 

16 kpl Naps Saana 305W 

20 kpl Naps Saana 305W 

32 kpl Naps Saana 305W 

Vaihtosuuntaaja   

Fronius Symo 3.0

Fronius Symo 5.0

Fronius Symo 6.0

Fronius Symo 10.0

Mekaniikka

Schletter

Schletter

Schletter

Schletter

Naps Value

Naps Aurinkovoimala VALUE

Koko

S

M

L

XL

Teho

2,7 kWp

4,32 kWp

5,4 kWp

8,64 kWp

Paneelisto

10 kpl CSUN 270W          

16 kpl CSUN 270W            

20 kpl CSUN 270W           

32 kpl CSUN 270W          

Vaihtosuuntaaja   

Fronius Symo 3.0

Fronius Symo 4.5

Fronius Symo 5.0

Fronius Symo 8.2

Mekaniikka

Schletter

Schletter

Schletter

Schletter

Naps Aurinkovoimala voidaan toimittaa standardimitoin S, M, L ja XL -kokoisena tai räätälöidä kohdekohtaisesti. Voit testata sopivimman järjestelmän kokoa omalla katolla Aurinkovoimalan mitoitus –työkalullamme. Tai ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjäämme, niin saat tarjouksen aurinkosähköinsinöörien teille henkilökohtaisesti suunnittelemasta kokonaisuudesta.


 

Naps Aurinkovoimala & akusto 

Naps Aurinkovoimala & akusto

Naps Aurinkovoimala & akusto -ratkaisun avulla voidaan parantaa omalla katolla tuotettavan aurinkosähkön hyödynnettävyyttä merkittävästi. Akun avulla aurinkosähkön ylituotanto otetaan talteen hämäräajan käyttöä varten. Vaihtoehtoisesti akusto voidaan ladata edullisella yösähköllä. Kodin sähköomavaraisuuden kasvaessa ostosähkön tarve pienenee, eli saavu­tetaan säästöjä sähkön osto-­ ja siirtokustannuk­sissa, energiaveroissa sekä ympäristön kuormituksessa.

Naps KotiAkku sonnen eco

Naps tarjoaa aurinkosähköjärjestelmien yhteyteen kahteen eri akkujärjestelmään perustuvia energian varastointipaketteja. Molemmissa on monipuolisesti vaihtoehtoja kotitalouden tai yrityksen aurinkosähköjärjestelmän koon perusteella ja molemmissa varastointi voidaan aluksi valita vain optiona.

Naps Premium –vaihtoehto perustuu huippulaadukkaaseen sonnenin valmistamaan akkuun. Naps KotiAkku on suunniteltu nimensä mukaisesti kotitalouskäyttöön, joten design ja kestävyys ovat keskeisiä omi­naisuuksia. Tyylikkään laitteen perusväri on valkoinen, muut vakiovärit ovat musta ja hopeanharmaa.

Saksalainen sonnen valmistaa markkinoiden laadukkaimpia varastointijärjestelmiä Sonyn akkuteknologiaan perustuen. Naps KotiAkun Sonyn palamaton litium­ioni­akku (LiFePO4) takaa turvallisuuden kodin sähkön varastointiin. Kolmivaiheisen järjestelmän täysi takuu on 10 vuotta ja laskennallinen käyttöikä 20 vuotta. Naps KotiAkku sisältää oman invertterin, ja on siksi liitettävissä mihin tahansa aurinkosähköjärjestelmään, myös jälkikäteen. Naps KotiAkun avulla myös kodin laitekohtaista sähkönkulutusta voi seurata ja ohjata etänä mobiilisovelluksella

Naps Value aurinkovoimala & akusto -ratkaisu perustuu itävaltalaisen aurinkosähkön edelläkävijän Froniuksen hybridi-invertteriin ja akkuun. Fronius Solar Battery akun syklikestävyys on erittäin hyvä ja sen varastointikapasiteetti voidaan valita käyttökohteeseen sopivaksi. Value-ratkaisussa kaikki ohjaustoiminnot on sisäänrakennettu itse invertteriin, joten valitsemalla aurinkovoimalaan Froniuksen hybridi-invertterin voi akuston lisätä myös jälkikäteen.

Naps Premium  Naps Aurinkovoimala & akusto PREMIUM

  • Naps Aurinkovoimala (S, M, L, XL tai kohdekohtaisesti optimoitu ratkaisu)
  • Naps KotiAkku, design-tuotteena sonnen eco8.0 -akku ja integroidut älykkäät invertteriominaisuudet

Naps Value  Naps Aurinkovoimala & akusto VALUE

  • Naps Aurinkovoimala (S, M, L, XL tai kohdekohtaisesti optimoitu ratkaisu)
  • Froniuksen Battery-Ready –hybridi-invertteri ja järjestelmän aikaohjausominaisuudet
  • Froniuksen akku

Lue lisää Napsin akuista tai älykkäistä aurinkosähköjärjestelmistä.

 

Naps Aurinkovoimala & optimointi

Naps Aurinkovoimala & optimointi, sis. akusto-option.

Aurinkosähköjärjestelmän parhaan kannattavuuden saavuttamiseksi järjestelmän koko mitoitetaan siten, että mahdollisimman suuri osa tuotannosta voidaan käyttää itse. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan aurinkoisina päivinä järjestelmä saattaa tuottaa sähköä yli oman tarpeen. Tällöin kannattavuuden parantamiseksi on järkevää ohjata sähkön kulutusta ajankohtiin, jolloin sen tuotanto on suurimmillaan, eli optimoida energian käytön kokonaisuutta.

Naps Aurinkovoimala & optimointi

Naps tarjoaa Aurinkovoimala -ratkaisuihinsa sähkönkulutuksen ohjaukseen kahta eri ratkaisua. 

Naps Premium  Naps Premium–järjestelmissä aurinkovoimalan tuotannon ohjauksessa hyödynnetään Froniuksen invertterien rinnalla saman valmistajan älykästä sähkönkulutuksen Smart Meter –seurantaa, joka muodostuu Fronius Smart Meter –ohjausyksiköstä sekä Ohmpilot-tehosäätimestä. Ohmpilot ohjaa portaattomasti nollasta yhdeksään kilowattiin asti ”ylimääräisen” aurinkosähkön valitulle käyttökohteelle, kuten vaikkapa lämpövastuksille.

Premium-järjestelmä seuraa sähkönkulutusta järjestelmään yhdistetyistä kohteista, ja osaa valikoida kustannustehokkaimman ratkaisun esimerkiksi veden lämmitykselle aurinkosähkön ja yösähkön välillä. Näin voidaan aurinkosähköjärjestelmän tuottoa optimoida esimerkiksi lämmittämällä päiväaikaan käyttövettä, jos sähkönkulutusta ei muuten ole.

Naps Value  Naps Value –versiossa tuotannon ja kulutuksen optimointi toteutetaan Froniuksen akkuvalmiuden omaavan hybridi-invertterin avulla. Järjestelmään voi yhdistää vaihtoehtoisesti LG:n tai Froniuksen kustannustehokkaan akun. Hybridi-invertterissä on kello-/kalenteriohjattu relekytkin, joka ohjaa aurinkosähköjärjestelmän tuottoa haluttuun aikaan ennalta valittuun käyttökohteeseen, kuten esimerkiksi lämminvesivaraajaan.

Lue lisää Napsin älykkäistä aurinkosähköjärjestelmistä.